08 Μαΐου 2017

E-twinning "Kids advertising healthy foods" Wake up! Have breakfast-Ηλεκτρονική συνεργατική διαφήμιση



Μετά την ενασχόλησή μας με τα χαρακτηριστικά των διαφημίσεων ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε τις δικές μας πλέον συνεργατικές διαφημίσεις ! Οι πρώτες μας διαφημίσεις μας αποφασίσαμε να είναι ηλεκτρονικές και να έχουν θέμα τις σωστές διατροφικές συνήθειες !
Αφού πρώτα χωριστήκαμε σε τέσσερις διασχολικές ομάδες, η κάθε ομάδα επέλεξε το θέμα της και ξεκινήσαμε την δημιουργία της διαφήμισης. Η δική μας ομάδα ήταν η ομάδα του «πρωινού» και αποτελείτο από το Νηπιαγωγείο Κεντριού, το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης  και το Νηπιαγωγείο από την Bistrita της Ρουμανίας!
Τα καθήκοντα της ομάδος μοιράστηκαν ως εξής :
  •  Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο Νεάπολης (εμείς), έπρεπε να δημιουργήσουμε μία ιστορία, ένα σενάριο και ένα «σκηνικό» στο οποίο θα βασιζόταν η διαφήμισή μας.
  • Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο Κεντριού, την μασκότ, το σλόγκαν της διαφήμισης (βασισμένα πάντα στο σενάριο του νηπιαγωγείου Νεάπολης) και την μουσική (ήχους-τραγούδι κλπ)
  • Τα παιδιά από την Ρουμανία έπρεπε να βασιστούν στο παραγόμενο υλικό των δύο προηγούμενων νηπιαγωγείων και να δημιουργήσουν πλέον την τελική ηλεκτρονική διαφήμιση (βασισμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά) !

Μία παρουσίαση στο Powerpoint που δημιούργησα, μας βοήθησε να φτιάξουμε την ιστορία μας...
Story for a healthy breakfast from Έφη Μπακή

Έπειτα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα ζωγράφισε διάφορες σκηνές της ιστορίας... Όλες μαζί οι ζωγραφιές-εικόνες μαζί με την ιστορία μας, δημιούργησαν ένα βιβλίο στο Storyjumper..


 Book titled 'A story for healthy breakfast'
Read this free book made on StoryJumper
Tα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κεντριού Κρήτης διάβασαν με προσοχή online στον υπολογιστή τους  το σενάριο, που δημιουργήσαμε σε μορφή  e-book και ενθουσιάστηκαν από την ιστορία μας με την "μέλισσα" που μάζευε το πρωινό για τα παιδιά της!



Αποφάσισαν παμψηφεί για  την μασκότ της διαφήμισης, η οποία ήταν η Μελισσούλα ! Προσθέτοντας το κάθε παιδί και ένα στοιχείο δημιούργησαν την μασκότ !


Στη συνέχεια προσπάθησαν με καταιγισμό ιδεών να δημιουργήσουν το σλόγκαν.


Έπρεπε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των διαφημίσεων να είναι σύντομο και εύκολο. Στην μορφή του λόγου χρησιμοποίησαν την προστακτική  και έβγαλαν το σλόγκαν : 
«Ξύπνα. Φάε πρωινό!»





Ηχογράφησαν και το τραγούδι περνά -περνά η μέλισσα με δύο διαφορετικούς τρόπους και έστειλαν το υλικό τους στα παιδιά στην Ρουμανία!

Σε λίγες μέρες η τελική ηλεκτρονική διαφήμιση ήταν έτοιμη από τα παιδιά της Ρουμανίας! Χρησιμοποιώντας το σενάριο και το σκηνικό του νηπιαγωγείου Νεάπολης, την μασκότ, το σλόγκαν και τους ήχους από το νηπιαγωγείο του Κεντριού, δημιούργησε την διαφήμιση :
«Wake up ! Have breakfast» – 
«Ξύπνα ! Φάε πρωινό » 




και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips