18 Απριλίου 2017

Teachers4Europe Charles Perrault - "Κοκκινοσκουφίτσα"





Ο Σαρλ Περώ είναι ο Γάλλος συγγραφέας πολλών γνωστών κλασικών παραμυθιών. Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι ένα απ’ αυτά και από τα πιο αγαπημένα όλων των παιδιών. Αρχικά, επισημάναμε στον χάρτη την Γαλλία, όπου οι μαθητές τοποθέτησαν την γαλλική σημαία και την φωτογραφία του Γάλλου συγγραφέα. Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού και η επισήμανση των βασικών αφηγηματικών στοιχείων των παραμυθιών, όπως οι εκφράσεις «Μια φορά κι έναν καιρό» και «έζησαν αυτοί καλά και αυτοί καλύτερα». Έπειτα, οι μαθητές χρησιμοποίησαν ρούχα και υφάσματα από την γωνιά της μεταμφίεσης και προχώρησαν στην δραματοποίηση του παραμυθιού. 












Στην συνέχεια, οι μαθητές εργάστηκαν σε φύλλο εργασίας, όπου ζωγράφισαν την αγαπημένη τους σκηνή από το παραμύθι.












Στην online εφαρμογή LearningΑpps οι μαθητές τοποθέτησαν σε σωστή χρονολογική σειρά τις σκηνές του παραμυθιού.







Σε επόμενη δραστηριότητά μας οι μαθητές ομαδοποίησαν σε ατομική εργασία τους ήρωες που συναντάμε στο παραμύθι «Η Κοκκινοσκουφίτσα» σε αντίθεση με όσους δεν συναντάμε στο συγκεκριμένο παραμύθι.







Η δραματοποίηση και επεξεργασία του παραμυθιού την περίοδο της Αποκριάς μας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθούμε περισσότερο με τις μεταμφιέσεις και να ερευνήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι μαθητές ερευνώντας στο διαδίκτυο, υπό την δική μου επίβλεψη, ανακάλυψαν ευρωπαϊκές χώρες που διοργανώνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις και τις σημείωσαν στον χάρτη της Ευρώπης μ’ ένα διακριτό σύμβολο, την μάσκα. Οι διάφορες εικόνες αποθηκεύτηκαν για μετέπειτα χρήση τους.





Στην εφαρμογή Jigsawplanet.com  φτιάξαμε online διάφορα παζλ με εικόνες από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών.


























Στην τελευταία μας δραστηριότητα οι μαθητές χωρισμένοι σε πέντε ομάδες ζωγράφισαν από μία χώρα της Ευρώπης που διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις. Η ανάθεση των χωρών έγινε από την νηπιαγωγό και η εργασία των μαθητών βασίστηκε σε εικόνες που οι μαθητές είχαν αποθηκεύσει από προηγούμενη δραστηριότητα κατά την αναζήτησή τους στο διαδίκτυο. Παρακάτω παρουσιάζονται συγκεντρωτικά οι εικόνες ανά χώρα.

  •  Καρναβάλι στο Βέλγιο




  • Καρναβάλι στην Γαλλία


  • Καρναβάλι στην Γερμανία



  • Καρναβάλι στην Ιταλία



  • Καρναβάλι στην Ολλανδία




Οι εργασίες των μαθητών τοποθετήθηκαν σε μία online διαδραστική εικόνα και παρουσιάστηκαν στο thinglink.com





https://www.thinglink.com/scene/

και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips