17 Φεβρουαρίου 2017

Teacher4Europe "Κάρολος Ντίκενς – Όλιβερ Τουίστ"


Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους. Ένα από τα πιο γνωστά του έργα είναι «Οι περιπέτειες του Όλιβερ Τουίστ», το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο μας σταθμό στο πρόγραμμα Teachers4Europe.
 


Η γαντόκουκλα με το όνομα «Ευρώπη» μας βοήθησε να εντοπίσουμε στο χάρτη την χώρα καταγωγής του Κάρολου Ντίκενς, την Αγγλία όπου και τοποθετήσαμε την αγγλική σημαία και την φωτογραφία του συγγραφέα. 

 

Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα μηνύματα του βιβλίου και ακολούθησε συζήτηση. Το ενδιαφέρον των μαθητών στράφηκε και προς την Αγγλία, την οποία θέλησαν να την γνωρίσουν καλύτερα. Έτσι, παρακολουθήσαμε στον βιντεοπροβολέα αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως «To Μάτι του Λονδίνου», την Γέφυρα του Λονδίνου, τον Τάμεση, τ΄ Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία.


Σε φύλλο εργασίας τα παιδιά απέδωσαν εικαστικά τα αξιοθέατα της Αγγλίας.




Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές το μεγάλο ρολόι στο Big Ben, το οποίο το ετοίμασαν σε χαρτόνια τύπου κάνσον.

Ακολούθησε συζήτηση και ποικίλες δραστηριότητες για την κατανόηση της ώρας από τους μαθητές με την αξιοποίηση του επιδαπέδιου ρομπότ Beebot και online παιχνιδιών προσομοίωσης για την ώρα.






Έντονο προβληματισμό προκάλεσε το ερώτημα «αν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ώρα είναι ίδια». Οι απαντήσεις των μαθητών ήταν συγκεχυμένες. Την απάντηση μας την έδωσε ο χάρτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου απεικονίζονται οι διάφορες ζώνες ωρών. Σε επιτραπέζια πλαστικά ρολόγια με κινούμενους δείκτες ορίσαμε την ώρα της Ελλάδας και με την βοήθεια του χάρτη και πλαστικοποιημένων σημαιών αντιστοιχίσαμε τις χώρες που έχουν είτε μία είτε δύο ώρες διαφορά.  





Στο τέλος, ακολούθησε άσκηση εμπέδωσης σε φύλλο εργασίας.

Και συνεχίζουμε με άλλους γνωστούς ευρωπαίους παραμυθάδες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips